Benvinguts al nostre blog!!!!

Aquest és un espai creat per un grup de mestres, que treballem a diferents escoles d’educació especial de Catalunya. Volem compartir experiències, projectes, opinions,dubtes... i tot allò que estigui relacionat amb les necessitats educatives especials dels nostres alumnes.

Us animem a participar-hi !!!

dimarts, 24 de març del 2015

VISITA A L’ESCOLA EL PI (Terrassa)



A L'Escola el Pi atenen a alumnes de 3 a 21 anys amb greus afectacions físiques, cognitives i sensorials.


Ja fa anys, des de l'escola es va veure la necessitat de cobrir l'etapa de 0-3. D'aquesta manera, el 1998 es va començar una experiència d'integració amb l'Escola Bressol "Tabalet". Els alumnes amb Necessitats Educatives Especials estaven en una aula i participaven en certes activitats amb els altres: pati, celebracions, etc. Aquesta experiència va durar fins el curs 2012-13.


A partir del 2007 van iniciar un nou projecte d'inclusió amb l'Escola Bressol "Somriures," que era una escola nova. Aquesta escola també és municipal, atén infants de 4 mesos a 3 anys i es caracteritza perquè tenen un projecte de coeducació i a més, es basen amb la pedagogia d'Emy Pickler (respecte al ritme de cada infant), de manera que la inclusió es fa molt més fàcil. Els infants són els que marquen el ritme segons els seus interessos, i funcionen amb racons. La mestre és una observadora de la dinàmica i cobreix necessitats (a demanda dels infants). S'ha de dir que és una escola on els pares participen molt i tenen espai per estar i relacionar-se dins el centre.


Una mestre de l'Escola el Pi està dins l'aula amb tres infants de 2-3 anys amb necessitats educatives especials i amb 11 infants més.


L'experiència és molt positiva, ja que els infants accepten amb molta naturalitat la diferencia, interactuen uns amb els altres, mostren molta sensibilitat, en definitiva, ho fan tot molt fàcil.


Paral·lelament hi ha també un treball amb les famílies que de vegades és més costós, un treball d'acompanyament  al procés i d'acceptació de la realitat dels seus fills.


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada