Benvinguts al nostre blog!!!!

Aquest és un espai creat per un grup de mestres, que treballem a diferents escoles d’educació especial de Catalunya. Volem compartir experiències, projectes, opinions,dubtes... i tot allò que estigui relacionat amb les necessitats educatives especials dels nostres alumnes.

Us animem a participar-hi !!!

diumenge, 17 de novembre del 2013

TROBADA GRUP DE MESTRES A ESCLAT

El dia 7 de novembre ens vàrem trobar al centre ESCLAT a Barcelona, on el Chema Ferrer i en David Herrera ens van mostrar una experiència de treball amb alumnes en l'etapa de transició a la vida adulta.

També es va decidir que l'escola coordinadora per aquest curs 2013/14 serà CARRILET, i que la propera reunió es farà el dijous dia 16 de gener a l'escola ARBOÇ de Mataró. El tema tractarà sobre la comunicació.

Aquest és l'abstract i esquema de la ponencia que el Chema i el David ens han facilitat:


La dinàmica de grups com eina integradora de nouvinguts



El curs 2010-2011 va estar ple de novetats. Vam canviar d’edifici escolar; vam treballar junts per primer cop en David i en Chema; es forma una classe  de “grans” nova  constituïda per set alumnes, dels quals tres procedien de fora de la institució, i els altres no es relacionaven entre si. El procés del naixement del sentiment de grup, de pertinença i la relació que es va donar entre els companys i amb els tutors constitueix el cos d’aquesta ponència. També la disposició personal i les altres eines que ho van fer possible. L’estructura relacional que es va crear es el substrat del nostre funcionament en el dia a dia.


Esquema

1. Encuadrament.

2. Descripció de la població.



3. El problema.

4. Procés de resolució:

4.1 Eines
4.2 Evolució
4.3 Canvis

5. L’encaix pedagogic.

6. Conclusions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada