Benvinguts al nostre blog!!!!

Aquest és un espai creat per un grup de mestres, que treballem a diferents escoles d’educació especial de Catalunya. Volem compartir experiències, projectes, opinions,dubtes... i tot allò que estigui relacionat amb les necessitats educatives especials dels nostres alumnes.

Us animem a participar-hi !!!

dimecres, 10 d’abril del 2013

Primera Trobada


TEMES TRACTATS

– Passem full amb graella per decidir temes organitzatius (horaris, periodicitat...). També les dades dels assistents (nom, escola, adreça electrònica, municipi i telèfon).

– Les mestres de Guimbarda fan la justificació de la trobada. Tots pensem que ja era hora de la creació d'aquest grup i que fa temps que es necessitava.

– Decidim l’organització del grup entre tots

– Ens presentem amb el nom, escola provinent i tipologia d'alumnes. Valorem que, tot i estar totes les escoles especialitzades amb una tipologia de nens concreta, moltes tenim també petits grups de nens amb característiques diferents. Excepte les escoles de comarques que sempre han tingut varietat d'alumnat.

– Parlem de temes varis que van sorgint:

1. Les programacions i informes, la possibilitat d'unificar entres totes les escoles d'educació especial i crear un model. El grup de directors ja està unificant documents... Es parla de no haver de partir del currículum d'ensenyament.

2. L'adaptació als canvis en la tipologia de l'alumnat. Varies escoles estan rebent alumnes amb característiques diferents del que estaven acostumades. Parlem de com ens hem d'anar reciclant constantment.

3. Els medicaments dels alumnes, com a vegades les famílies decideixen què i com s'ha de prendre el seu fill sense un criteri mèdic.

4. Comentem com encara Formació a les universitats per atendre als alumnes en les escoles d'educació especial és deficitària

ACORDS

Periodicitatde les trobades: un cop al mes, en principi sempre la última setmana de cada mes. Horari de matí: de 10'00 a 11'30h. En principi cada sessió es farà una dia diferent de la setmana, però falta acabar de decidir-nos. Lloc: ens trobarem cada cop en una escola diferent i així les anirem coneixent totes.

Gestió de les trobades: les escoles aniran rotant, primer Guimbarda fins a final de curs i després Guimbarda i una més. Cada escola s'ocupa de la coordinació dos anys seguits, de manera que sempre hi ha una nova i la que ja porta un any fent-ho, per garantir la continuïtat.

– Parlem de fer blog/dropbox. Eva de Carrilet s’ofereix a fer un Blog.

Organització del personal. Parlem de dividir el grup de Mestres en subgrups segons tipologia de nens i proposar temes específics en les trobades. De moment, quedem d’acord en no dividir-nos perquè a tots ens interessa aprendre de tot.

2ª. Trobada:Guimbarda presentaran una sessió clínica. Data: 16 de maig a les 10:00h. Lloc:

ASSISTENTS

Cristina Chiva – ESCLAT

Maribel Torras - N.Sra. MONTSERRAT

Xavier Isach - PAIDEIA

Amanda Xaudaró - ARBOÇ

Anna Córdoba i Diana Sánchez - LLAR STA. MARIA QUERALT (Berga)

Piepa Juan-Muris - AUXILIA

Eva Viudes - CARRILET

Clara Rovira - FÀSIA EIXAMPLE

Alicia Malagelada - FÀSIA SARRIÀ

Ma. Teresa Soler i Margarita González- EL PI TERRASSA

Cristina Roset - ÀURIA (Igualada)

Laura Marín - PEDRALBES

Maia Carbonell - LÈXIA

Anna Nicodemus, Xènia Augé i Rocío Andreu – GUIMBARDA

 

2 comentaris: